info

De ce este o idee bună utilizarea lemnului de brad pentru realizarea unor elemente de structură?

Omul a început să folosească lemnul pentru a-și construi adăposturi sau alte structuri de rezistență din cele mai vechi timpuri. Există dovezi arheologice ale prelucrării lemnului de către oameni datate de peste un milion de ani în Tanzania. Pe atunci, lemnul era o resursă bogată pe care oamenii o puteau folosi pentru a construi lucruri precum ambarcațiuni, adăposturi, podețe și unelte. De-a lungul timpului, oamenii și-au perfecționat tehnologia prelucrării lemnului reușind să construiască structuri din ce în ce mai solide și mai complexe.


În zilele noastre, am desăvârșit arta prelucrării lemnului și putem folosi lemnul foarte eficient ca și material de construcție deoarece îi cunoaștem caracteristicile importante, cum ar fi raporturile rezistență-greutate, scalele de duritate, texturile granulației, rezistența excepțională la efort, totodată reușind să-l protejăm în mod adecvat împotriva degradării prin tratamente ce împiedică ca lemnul să fie atacat de insecte, fungi sau mucegaiuri.


Ce legătură are asta cu cheresteaua de brad? Deși lemnul de brad este considerat un lemn de esență moale, el este utilizat frecvent în construcții deoarece este ușor, destul de ușor de procurat (deci mai ieftin), poate fi de lungimi destul de mari cu fibre paralele și drepte, ceea ce-l face destul de bun pentru a fi folosit în structuri de rezistență precum grinzi, căpriori și stâlpi.


Caracteristicile lemnului de brad și abundența sa sunt principalii factori care l-au făcut atât de popular în rândul constructorilor! De fapt, cheresteaua de brad este cel mai răspândit material lemnos pentru construirea de acoperișuri, foișoare, locuințe de vacanță sau a altor structuri conexe.


Densitatea normală a cherestelei de rășinoase este de aproximativ 920 kg/mc, iar după o uscare prin depozitare adecvată poate scădea până la jumătate.


Rezistența la încovoiere nu este excepțională în cazul elementelor înguste ( sub 5 cm) datorită nodurilor (destul de frecvente la molid), dar această deficiență scade odată cu utilizarea unor formate mai late.

Cât costă scândura la 4 metri?

Unul dintre produsele din lemn de mai jos este cheresteaua (scândura) la 4 metri

Prețul scândurii la 4 metri se poate negocia în funcție de volum

Nu vă putem promite marea cu sarea, dar vă promitem că vă putem asigura scândura de care aveți nevoie la cel mai bun raport calitate/preț.

Nu trebuie decât să ne contactați.